Neej, gjorde jag bort mig nu? – Misslyckanden som värdefull resurs för lärande och innovation

– Samtal i ögonhöjd frukostseminarium –

I dagens kunskapsintensiva organisationer är förmågan att reflektera över erfarenheter i det dagliga arbetet en viktig källa till lärande, innovation och resultat. I synnerhet anses upplevelser av misslyckande vara särskilt värdefulla, samtidigt som professionella konsulter är mindre benägna att dela sådana erfarenheter. I en nyligen genomförd forskningsstudie med titeln Sharing experiences of failure at work – enablers and barriers undersöktes bland annat hur upplevelser av misslyckanden delades (s.k. Failure sharing) på arbetsplatsen. I studien ingick två typer av professionella konsultföretag i vilka ett antal möjliggörare och hinder för delning av misslyckanden identifierades. Ansvariga för studien var Jonas Dahl och Andreas Werr vid Handelshögskolan i Stockholm.

Under frukostseminariet får du möjlighet att lyssna på och samtala med forskare och ledare som deltog i studien. Du bjuds på ny och intressant kunskap om hur delning av misslyckanden kan främjas och därmed bli en värdefull resurs för din verksamhet. I fokus är även frågor kring hur samarbete med forskare rörande viktiga organisationsfrågor kan skapa nytta och ge bättre förutsättningar för den egna organisationen.

Varmt välkommen att lyssna och reflektera med Birger Lycken, Westander, Anna Wilhelmsson, Gaia Leadership, Jonas Dahl och Andreas Werr, Handelshögskolan. Birger är chef och partner vid PR-Byrån Westander, Anna Wilhelmsson Partner och Head of Knowledge Sharing vid Gaia Leadership, Jonas Dahl är doktorand och Andreas Werr är professor vid Handelshögskolan i Stockholm.

Datum: 19 okt, 2017 kl. 7:30. Begränsat antal platser, kaffe och smörgås, seminariet pågår kl 8:00 – 9:15
Plats: Hötorgshus 4, Plan 4 , Mäster Samuelsgatan 42, Stockholm.

Välkommen att anmäla dig här, senast 17 okt.

Samtalet är en del i Gaia Leaderships serie ”Samtal i ögonhöjd” – ett tillfälle till dialog och reflektion.
Initiativtagare: Elisabeth Ahremark och Catharina Axling.

Elisabeth Ahremark, Gaia Leadership
Mobil: +46 (0)704 68 03 83
Epost: elisabeth.ahremark@gaialeadership.com

Catharina Axling, Gaia Leadership
Mobil: +46 (0)707 85 80 08
Epost: catharina.axling@gaialeadership.com

 

« Alla nyheter