Hälsofrämjande ledarskap – hur gör man?

– Samtal i ögonhöjd frukostseminarium –

Idag arbetas det febrilt för att få människor tillbaka till arbetet. Försäkringskassan säger nej allt oftare. Hur skapar vi ett skifte från en reaktiv hållning till ett proaktivt arbetssätt som radikalt kan öka frisknärvaron? Vilket ledarskap bidrar till en sådan utveckling?

Forskning har visat att det är de riktigt tidiga insatserna som biter, de som sätts in innan en sjukskrivning ens har börjat. Redan två år innan en sjukskrivning börjar medarbetarens förmåga att minska. Enskilda faktorer som inte fungerar bra på arbetsplatsen ökar sannolikheten för sjukskrivning med upp till 60 %. Givetvis finns det mycket medarbetaren kan göra själv. Ledare har den unika möjligheten att skapa en hälsofrämjande arbetsplats – som också är effektivare. Vi utgår från 12 framgångsfaktorer.

Vad innebär ett proaktivt arbetssätt för en hälsofrämjande arbetsplats?
Vad kan ”du som chef” konkret göra som får effekt för en frisk närvaro på arbetsplatsen?

 

Laura Hartman

Lars Lagerstedt

Medverkande:
Laura Hartman, docent i nationalekonomi, med bakgrund som analysdirektör på Försäkringskassan. Idag fristående rådgivare och föreläsare i samhällsekonomiska frågor, styrning och ledarskap. Hon leder också regeringens Tillitsdelegation.
Lars Lagerstedt, konsult och delägare på Gaia Leadership arbetar sedan 30 år med utveckling av ledning, grupper, individer och arbetsplatser.

Läs gärna Laura Hartmans krönika i Affärsvärlden om att ”Arbetsgivare vinner på att ta ansvar” här.

Datum:13 april 2018
Tid: Kaffe/te och smörgås från 07:30. Seminariet pågår kl. 08.00- 09:15.
Plats: Hitechbuilding, Sveavägen 9, Stockholm
Anmälan:Begränsat antal platser. Seminariet är kostnadsfritt.

Välkommen att anmäla dig här, senast 5 april.

 

« Alla nyheter