Tommy Karlsson, Sverige

”Genom mitt liv har jag arbetat i företagsledande ställning”

Jag får energi av att möta individer, som vill och vågar utvecklas. Min omgivning påstår att jag är social och positiv men framförallt att jag har förmåga att vara närvarande, vilket skapar trygghet och förtroende.

1989 förverkligade jag min livsdröm när jag blev chef för Diplomatkoncernens hotell i Åre. Genom mitt liv har jag arbetat i företagsledande ställning – i linje och stab och som styrelseledamot inom serviceindustrin. Jag har erfarenhet från besöksnäring, hotell och restaurang, grosshandel, fastighetsunderhåll, flygplansstädning och tvätteri.

Jag har haft ansvar för verksamheter med upp till 2500 personer och några miljarder i omsättning men också som egen företagare med 20-talet anställda. I mer än tio år arbetade jag på Samhall med ledning och utveckling av serviceverksamheten. Flera av mina uppdrag har handlar om att leda geografiskt spridda och decentraliserade verksamheter.

Som konsult arbetar jag med ledare och ledningsgrupper nationellt och internationellt. Bland mina kunder finns Atlas Copco, Botkyrka kommun, Tekniska Verken i Linköping och TMA Lunds Universitet. Jag är pol.mag. med företagsekonomi som huvudämne och diplomerad ACC-Coach.

Tommy Karlsson
Partner i Gaia Leadership sedan 2006