Kristina Hagström, England

“Det jag fokuserar på växer och blir större….”

Jag har en bakgrund som VD och försäljningsdirektör i ett flertal större internationella organisationer. Att vara chef och ledare har inte alltid varit lätt. Pressen uppifrån att prestera fantastiska ekonomiska resultat, att skapa tillväxt och samtidigt se till att medarbetare trivs och är nöjda kan vara en utmaning.

För mig har nyckeln till framgång alltid varit att skapa ett starkt team, ett team jag kan lita på, med individer som är engagerade, gör det där lila extra och kreativt löser problem.

Varför funderar så många välutbildade och talangfulla personer på vad de ska göra när de pensionerar sig eller hur de ska få dagen att gå så snabbt som möjligt? Vad går fel i ledarskapet då?

Ledarskap för mig är att hitta motivationen i varje individ, hitta glöden och passionen, skapa tillit och se möjligheter i varje situation även när det är tufft. Att sätta förväntningar på min medarbetare utan att ta död på kreativitet och eget ansvar.

Min bakgrund som ledare mer än 20 år på bl.a. IBM, EDS, Sun Micosystems och FältCom har givit mig erfarenhet av utmaningar som ingår i att vara ledare i en snabb och ombytlig värld. Jag har haft förmånen att lära och inspireras av fantastiska ledare inom försäljning och affärsutveckling genom åren.

Mitt motto i livet har alltid varit att det jag fokuserar på växer och blir större, oberoende om jag fokuserar på att se möjligheter eller fokuserar på problemen.

Jag ser framemot att träffas och samtala kring dina erfarenheter av ledarskap och dess utmaningar.

Kristina Hagström
Partner på Gaia Leadership sedan 2016