Johan Grip, Sverige

”Det krävs att både organisationen och individen utvecklas”

Ledarskapets utmaning handlar för mig om att hantera två par av aspekter – individ och organisation samt kultur och struktur.

Jag är partner i Gaia Leadership sedan 2007 och mellan åren 2009-2016 var jag bolagets VD. Att kombinera VD-rollen har gjort mig bättre som ledare och konsult – jag har levt med samma utmaningar som våra kunder gör.

Som vice VD på DHL Global Forwarding var jag tidigare kund till Gaia Leadership. Min roll innefattade bl.a. att genomföra flera stora förändringsprojekt, alltifrån företagsfusioner till förändringar av affärsområden. I rollen drev jag också företagets ledningsgruppsarbete, affärs- och strategiplanering.

Andra värdefulla erfarenheter hämtar jag från min tid som managementkonsult på Cap Gemini Ernst & Young och från elitidrotten där jag under en tioårsperiod var elitserietränare och assisterande förbundskapten för svenska herrlandslaget i volleyboll.

Mina erfarenheter har givit mig insikter om hur långsiktiga resultat skapas och om hur förändringsprogram lyckas. För att nå långsiktiga resultat krävs att både organisationen och individen utvecklas och växer. Ledarskapets uppgift är att skapa en matchning mellan organisationens vision och mål och individens önskan om utveckling. Om individerna utvecklas samtidigt som de bidrar till organisationens utveckling är mycket vunnet.

Lika viktigt är samspelet mellan struktur och kultur – mellan det hårda och det mjuka. Ofta har vi en övertro på strukturen och missar att ledarskapet, prestationskulturen och värderingarna måste driva mot företagets mål. Jag vill gå så långt som att säga att vi kan slarva med strukturerna om kulturen i företaget är högt utvecklad. Dock kan vi aldrig göra tvärtom.

För mig är det viktigt att Gaia Leadership har förmågan att hjälpa våra kunder med både och – att stödja kunden så att både individen och organisationen samt kulturen och strukturen utvecklas.

Johan Grip
Partner på Gaia Leadership sedan 2007