Claes Thorson, Sverige

”Jag vill jag hjälpa mina kunder att se möjligheterna i omvärlden – och hantera dem.”

Jag är journalist, diplomat och konsult och arbetar med ledare som vill använda mer av sin potential att påverka – och låta sig påverkas – genom ett kommunikativt ledarskap.

Utifrån mina erfarenheter som nyhetsjournalist vid Sveriges Television – med stationeringar i Tokyo, London och Washington såväl som i Stockholm – vill jag hjälpa mina kunder att se möjligheterna i omvärlden – och hantera dem.

Som tidigare VD i TV4 och kommunikationsdirektör inom Ericsson Information Systems har jag drivit affärer och säkrat nyttiga erfarenheter inom näringslivet. Som pressråd vid Sveriges ambassad i Washington har jag främjat svenska intressen i världens huvudstad. Som redaktionell chef och programansvarig på Aktuellt vet jag hur det är att leda inspirerade och drivande – ibland besvärliga – kunskapsarbetare.

Idag arbetar jag bl.a. med att utveckla ledare inom Regeringskansliet för att öka Sveriges inflytande inom EU och med medieträning för att säkra ett effektivt arbete med massmedier och journalister.

Jag har ett journalistiskt sinnelag – plåtar nästan jämnt. Läser skönlitteratur – håller språket igång. New York Times och The Economist för att hålla koll. Ständigt i rörelse – mellan hemmen i Solna och på Gotland, inte sällan på motorcykeln! Reser i världen – vänner i både öst och väst. Fyra barn med hustru Eva. Fyra barnbarn. Fyllde 60 sommaren 2010. Till min egen oförställda förvåning.

Claes Thorson
Partner i Gaia Leadership sedan 2006