Anne-Marie Menzinsky, Sverige

”Att leda är att kommunicera”

I din ledarroll ägnar du nästan 100% åt att kommunicera. Jag skulle tro att du är rätt bra på det. Men hur medveten är du om dina kommunikativa förmågor egentligen och hur säker är du på att du uppnår den effekt du önskar genom din kommunikation? Ofta har vi en stor outnyttjad potential inom detta område som – om du utvecklar den – kan lyfta ditt ledarskap flera nivåer.

I slutändan handlar allt om vårt resultat och vår måluppfyllelse. Att skapa engagemang och få medarbetare som vill vara med på resan mot en fantastisk framtid, medarbetare som driver frågor, nyutvecklar och sprider glädje omkring sig.

Om jag säger att det här är något som du kan påverka genom att utveckla dina kommunikativa förmågor, skulle det vara intressant att veta lite mer om då?

Jag har jobbat med kommunikation i olika roller i främst stora internationella bolag de senaste 24 åren. Jag har varit bl.a. informationschef, presschef och intern kommunikationschef på global nivå. De 3 senaste åren har jag jobbat som konsult inom intern strategisk kommunikation och mött över 500 chefer kring detta ämne och tillsammans löst frågor som: Hur når jag ut med mina budskap? Hur får jag med alla i båten? Varför gör de inte som jag säger?

På Gaia Leadership arbetar jag sedan februari 2014 med utbildning, processledning, coaching och rådgivning inom ledarskapsutveckling där kommunikation är en viktig drivkraft och där del och helhet hänger intimt samman. Där varje människa är en ledare och där den yttre tillväxten är lika viktig som den inre.

Jag är Certifierad NLP Business Master Practitioner och Coach på ACC nivå (ICF). När du pratar så kan du vara säker på att jag lyssnar och möter dig i samtalet där du är. Jag har alltid med mig glädjen och energin i väskan och det brukar bli över så det räcker till dig med.

Jag är helt övertygad om att vårt största hinder för maximal framgång är vi själva. För att leda andra måste vi först kunna leda oss själva.  Och kommunikation är ledarens viktigaste verktyg.

Hur leder du?

Anne-Marie Menzinsky
Partner i Gaia Leadership sedan 2014