Vårmingel – transformera nya erfarenheter till nya insikter

Den 17 april hade vi vårmingel på Gaia Leadership, Johan Grip hälsade välkomna med följande ord:
Vi är väldigt glada och känner stor tacksamhet för att ni vill komma till oss och fira in våren (en vår som vi idag får ha inombords).

Jag har sagt det förut och upprepar mig gärna. Värdet på ett bolag som Gaia Leadership avgörs i densiteten i relationerna med människor som bestämt sig för att lyckas med något som är större än de själva. Det jag talar om är vår relation med er!

Idag består Gaia Leadership av 50 konsulter med verksamhet i Stockholm, Malmö, Hong Kong, Shanghai och London. Jag är verkligen glad att jag kom till Gaia redan 2007. Idag vete tusan om jag hade kommit igenom rekryteringsprocessen. Vi har förmånen att få arbeta med och bidra till myndigheter som bär avgörande samhällsfrågor såväl som globala börsbolag. Många av våra uppdrag är nya, men glädjande är att de flesta av våra kunder är fleråriga relationer.

Genom våra konsulter besitter idag Gaia Leadership ca 1400 år erfarenhet av ledarskap och ledarutveckling. Jag är stolt över att säga att vår förmåga att ge värde till er och era organisationer aldrig varit större.

De uppdrag som verkligen får Gaia Leaderships konsulter att gå igång är när svaret på kundens behov inte är självklart.

– Det kan vara en myndighetschef med uppdraget att ställa om verksamheten 180 grader
– En global organisation som vill föra ut ett nytt ledarskap till 130 000 anställda
– En VD som har en omsättning på 400 MSEK och på tre år ska nå 1 miljard
– Eller en enskild ledare som bestämmer sig för att lyckas på en ny nivå med ett nytt ledarskap.

Att få vara partner i såna processer är för oss ett privilegium, det får oss att utvecklas och det gör av vi brinner för våra kunders framgång.

Under 2014 arbetade vi med ca 200 företag och organisationer och i dom mötte vi tusentals ledare. I dessa möten tillsammans med annan omvärldsforskning ser vi en förändrad värld. – en ny världs som våras.

Vi ser:
– Extrema krav på transparens och offentlighet
– Organisationer som egentligen inte går att styra, kontrolleras och följa upp
– Det går inte längre att leda och styra genom Informations och kunskapsövertag
– Vi möter kunder där man konstaterar omvärldsspaningen året innan inte gav någonting – Det som faktiskt hände hade ingen tänkt ut.
– Världens största taxibolag har inga taxibilar – Uber
– Världens största hotellverksamhet har inga egna fastigheter – AirBnB
– Världens främsta elbilstillverkare Teslas VD Elon Musk kasserar alla sina skyddande patent
– Vi ser också en värld som innehåller IS, Putin och Ukraina/Jemen-krisen
– Vi vet också att endast 15 % av Europas medarbetare och chefer har en stark positiv känsla kopplat till sina jobb.

Det här och många andra exempel visar att det är ny världs som våras! – En värld där utmaningen i ledarskapet aldrig varit större.

I den här världen ska vi som ledare manövrera – och dessutom må rimligt bra. Hur går det till?

Vi behöver bli mästare på att transformera nya erfarenheter till nya insikter, de gamla hjälper oss inte riktigt.

Vi behöver gå från att bara värdera skörden till att värdera sådden, den sådd som skapar uthålliga värden. – att i våra organisationer som inte längre går att styra, etablera en skapande kultur.

Stort tack till alla er som kom och för de förtroenden vi fått, låt oss öppna oss för den nya vår som är här.

Johan Grip
VD Gaia Leadership

Har du surdegar som blockerar dig?

Ibland händer det att en kund bokar av en tid med kort varsel. När detta händer en gång ser jag det som ett mänskligt fel men om det fortsätter att hända igen med samma kund ser jag det som...

Läs mer

2018-04-11 | Uncategorized | 189

Post #metoo: vilka normer längtar vi från och till?

När svallvågorna kring #metoo gick höga var det svalkande med Katharina Berndt Rasmussens (fil.dr, forskare i praktisk filosofi vid Institutet för framtidsstudier & Uppsala universitet) debattartikel i SvD. Hennes avsikt var att bjuda motstånd mot överdrivna reaktioner och motreaktioner,...

Läs mer

Hur skapar du resultat i din organisation?

Gaia Leadership höll ett Samtal i ögonhöjd på temat: ”Medarbetarskap, bortom idag – organisationers största utmaning och möjlighet”. Uppsala stadsteater hälsade ett 30-tal medverkande från 13 olika organisationer välkomna. Samtalet var öppet, ärligt, generöst och präglades av närvaro och...

Läs mer

Gaia Leadership 360+

Verktyget för att skapa resultat på ny nivå! Gaia Leadership har utvecklat ett eget 360-verktyg; Gaia Leadership 360+. Ett icke-dömande verktyg där det inte handlar om att vara bra eller dålig utan att titta på sina egna egenskaper i...

Läs mer

2018-01-26 | Uncategorized | 660