Catharina Axling ledarskapskonsult

Tillsammans gör vi skillnad

Sedan ca 20 år tillbaka arbetar jag med utveckling av individer och organisationer. Det är ett privilegium att få göra det och följa var och ens förändringsresa.

Tidigare i mitt yrkesverksamma liv arbetade jag med belöningsstrukturer och förmåner.  I samband med ett stort förändringsarbete blev det tydligt för mig att det inte är de frågorna som gör skillnad, det är inte de ”hårda” frågorna som påverkar hur människor trivs på arbetet och levererar. I och med det styrde jag om min inriktning på mitt yrkesverksamma liv och har sedan dess arbetat med utveckling av ledare och organisationer.

Min övertygelse är att varje människa är en ledare. Ibland kan vi behöva hjälpa till att locka fram den ledaren! Det är så mycket bekvämare att skylla på någon annan. ”Ledningen har fattat fel beslut”, ”Den andra avdelningen gör fel”, ”Det är min kollega som inte….” osv. Men den allra viktigaste frågan är; ”Vad kan du göra för att förändra och förbättra?”  Det är trots allt du som har störst möjlighet att påverka dig själv och ditt liv.  En bra början är att fundera över frågorna ”Varför gör jag det jag gör?”, ”Vad motiverar och driver mig?” ”Varför kliver jag upp ur sängen på morgonen?”

När du har svar på dem frågorna och arbetar i en organisation som stämmer överens med dessa värderingar, finns en enorm utvecklingspotential!

Gaia Leadership arbetar för ett bättre ledarskap i världen. Att få förmånen att tillsammans med många kompetenta kollegor sprida och bedriva arbete för varje människas inneboende kraft och ett bättre ledarskap är ett privilegium.

Jag drivs av att bidra till en bättre värld som fler vill leva i. Idag gör jag det genom att hjälpa individer, grupper och organisationer hitta ledaren i sig och sin egen väg. Tillsammans med Gaia Leadership kommer jag kunna göra det i ännu större utsträckning. Tillsammans gör vi skillnad!

 

Catharina Axling
Partner i Gaia Leadership sedan december 2015

Partnerskap – avgörande för framgångsrikt ledarskap

Vår tid är i stark förändring. Vi ser en värld med rörelser som aktivt driver mot polarisering, protektionism och populism, en värld där individer och grupper med olika perspektiv allt för sällan möts. Vi ser en värld av globala...

Läs mer

Black Friday erbjudande

Från och med Black Friday den 24 november till och med den 30 november erbjuder vi 50% på ledarprogrammet: Det Offensiva Ledarskapet Att äga sin arena – för kvinnor som leder. Ett ledarskap som sätter samspelet mellan individens utveckling...

Läs mer

Misslyckandets utmanande dynamik – nyckel till lärande

En reflektion från Samtal i Ögonhöjd – Gaia Leaderships frukostseminarium   Som nyanställd på Gaia Leadership deltog jag på mitt första frukostseminarium med temat ”Misslyckanden som värdefull resurs för lärande och innovation”. Inför seminariet slog jag upp ordet misslyckande...

Läs mer

Are you a plus- or a minusleader?

  Change is enabled with a change within oneself. It is hard to execute a true organizational change if the parameters of an equation do not hold. Good self-awareness and continuous self-reflection provide a great platform for positive change....

Läs mer