Catharina Axling ledarskapskonsult

Tillsammans gör vi skillnad

Sedan ca 20 år tillbaka arbetar jag med utveckling av individer och organisationer. Det är ett privilegium att få göra det och följa var och ens förändringsresa.

Tidigare i mitt yrkesverksamma liv arbetade jag med belöningsstrukturer och förmåner.  I samband med ett stort förändringsarbete blev det tydligt för mig att det inte är de frågorna som gör skillnad, det är inte de ”hårda” frågorna som påverkar hur människor trivs på arbetet och levererar. I och med det styrde jag om min inriktning på mitt yrkesverksamma liv och har sedan dess arbetat med utveckling av ledare och organisationer.

Min övertygelse är att varje människa är en ledare. Ibland kan vi behöva hjälpa till att locka fram den ledaren! Det är så mycket bekvämare att skylla på någon annan. ”Ledningen har fattat fel beslut”, ”Den andra avdelningen gör fel”, ”Det är min kollega som inte….” osv. Men den allra viktigaste frågan är; ”Vad kan du göra för att förändra och förbättra?”  Det är trots allt du som har störst möjlighet att påverka dig själv och ditt liv.  En bra början är att fundera över frågorna ”Varför gör jag det jag gör?”, ”Vad motiverar och driver mig?” ”Varför kliver jag upp ur sängen på morgonen?”

När du har svar på dem frågorna och arbetar i en organisation som stämmer överens med dessa värderingar, finns en enorm utvecklingspotential!

Gaia Leadership arbetar för ett bättre ledarskap i världen. Att få förmånen att tillsammans med många kompetenta kollegor sprida och bedriva arbete för varje människas inneboende kraft och ett bättre ledarskap är ett privilegium.

Jag drivs av att bidra till en bättre värld som fler vill leva i. Idag gör jag det genom att hjälpa individer, grupper och organisationer hitta ledaren i sig och sin egen väg. Tillsammans med Gaia Leadership kommer jag kunna göra det i ännu större utsträckning. Tillsammans gör vi skillnad!

 

Catharina Axling
Partner i Gaia Leadership sedan december 2015

Har du surdegar som blockerar dig?

Ibland händer det att en kund bokar av en tid med kort varsel. När detta händer en gång ser jag det som ett mänskligt fel men om det fortsätter att hända igen med samma kund ser jag det som...

Läs mer

2018-04-11 | Uncategorized | 189

Post #metoo: vilka normer längtar vi från och till?

När svallvågorna kring #metoo gick höga var det svalkande med Katharina Berndt Rasmussens (fil.dr, forskare i praktisk filosofi vid Institutet för framtidsstudier & Uppsala universitet) debattartikel i SvD. Hennes avsikt var att bjuda motstånd mot överdrivna reaktioner och motreaktioner,...

Läs mer

Hur skapar du resultat i din organisation?

Gaia Leadership höll ett Samtal i ögonhöjd på temat: ”Medarbetarskap, bortom idag – organisationers största utmaning och möjlighet”. Uppsala stadsteater hälsade ett 30-tal medverkande från 13 olika organisationer välkomna. Samtalet var öppet, ärligt, generöst och präglades av närvaro och...

Läs mer

Gaia Leadership 360+

Verktyget för att skapa resultat på ny nivå! Gaia Leadership har utvecklat ett eget 360-verktyg; Gaia Leadership 360+. Ett icke-dömande verktyg där det inte handlar om att vara bra eller dålig utan att titta på sina egna egenskaper i...

Läs mer

2018-01-26 | Uncategorized | 660