Rätt ledarskap lockar fram enastående kapacitet hos individer & team

Jag heter Johanna Höglund och är nyfiken på det mesta och när jag väl sätter mig in i något tycker jag att det är oerhört spännande och intressant. Min nyfikenhet tog mig från ingenjörskonsten, via forskningen i medicin till industrin, läkemedelsutveckling och nu till ledarskapsutveckling. De senaste elva åren har jag ägnat åt detta inom GE Healthcare.
I grunden är jag civilingenjör med en avhandling i medicin ovanpå det.

I botten har jag ett starkt intresse och engagemang för ledarskapsfrågor enda sedan jag själv idrottade och i det sammanhanget stötte på riktigt bra ledarskap, men också motsatsen.
Jag har sett hur rätt ledarskap kan locka fram helt enastående kapacitet i individer såväl som team. För mig är ett trovärdigt ledarskap grunden till framgångsrika organisationer.

Som facilitator och en person som gör det möjligt för andra att utveckla sitt ledarskap kommer jag tillföra bred kunskap från projekt- och processledning.

När jag grävde djupare i vad Gaia Leadership står för och hur de utvecklar och stödjer människor och organisationer i sin ledarutveckling kände jag att det är just precis här jag vill verka! Jag ser så mycket fram emot att få vara en del av Gaia Leadership.

Har du surdegar som blockerar dig?

Ibland händer det att en kund bokar av en tid med kort varsel. När detta händer en gång ser jag det som ett mänskligt fel men om det fortsätter att hända igen med samma kund ser jag det som...

Läs mer

2018-04-11 | Uncategorized | 189

Post #metoo: vilka normer längtar vi från och till?

När svallvågorna kring #metoo gick höga var det svalkande med Katharina Berndt Rasmussens (fil.dr, forskare i praktisk filosofi vid Institutet för framtidsstudier & Uppsala universitet) debattartikel i SvD. Hennes avsikt var att bjuda motstånd mot överdrivna reaktioner och motreaktioner,...

Läs mer

Hur skapar du resultat i din organisation?

Gaia Leadership höll ett Samtal i ögonhöjd på temat: ”Medarbetarskap, bortom idag – organisationers största utmaning och möjlighet”. Uppsala stadsteater hälsade ett 30-tal medverkande från 13 olika organisationer välkomna. Samtalet var öppet, ärligt, generöst och präglades av närvaro och...

Läs mer

Gaia Leadership 360+

Verktyget för att skapa resultat på ny nivå! Gaia Leadership har utvecklat ett eget 360-verktyg; Gaia Leadership 360+. Ett icke-dömande verktyg där det inte handlar om att vara bra eller dålig utan att titta på sina egna egenskaper i...

Läs mer

2018-01-26 | Uncategorized | 660