Rätt ledarskap lockar fram enastående kapacitet hos individer & team

Jag heter Johanna Höglund och är nyfiken på det mesta och när jag väl sätter mig in i något tycker jag att det är oerhört spännande och intressant. Min nyfikenhet tog mig från ingenjörskonsten, via forskningen i medicin till industrin, läkemedelsutveckling och nu till ledarskapsutveckling. De senaste elva åren har jag ägnat åt detta inom GE Healthcare.
I grunden är jag civilingenjör med en avhandling i medicin ovanpå det.

I botten har jag ett starkt intresse och engagemang för ledarskapsfrågor enda sedan jag själv idrottade och i det sammanhanget stötte på riktigt bra ledarskap, men också motsatsen.
Jag har sett hur rätt ledarskap kan locka fram helt enastående kapacitet i individer såväl som team. För mig är ett trovärdigt ledarskap grunden till framgångsrika organisationer.

Som facilitator och en person som gör det möjligt för andra att utveckla sitt ledarskap kommer jag tillföra bred kunskap från projekt- och processledning.

När jag grävde djupare i vad Gaia Leadership står för och hur de utvecklar och stödjer människor och organisationer i sin ledarutveckling kände jag att det är just precis här jag vill verka! Jag ser så mycket fram emot att få vara en del av Gaia Leadership.

Partnerskap – avgörande för framgångsrikt ledarskap

Vår tid är i stark förändring. Vi ser en värld med rörelser som aktivt driver mot polarisering, protektionism och populism, en värld där individer och grupper med olika perspektiv allt för sällan möts. Vi ser en värld av globala...

Läs mer

Black Friday erbjudande

Från och med Black Friday den 24 november till och med den 30 november erbjuder vi 50% på ledarprogrammet: Det Offensiva Ledarskapet Att äga sin arena – för kvinnor som leder. Ett ledarskap som sätter samspelet mellan individens utveckling...

Läs mer

Misslyckandets utmanande dynamik – nyckel till lärande

En reflektion från Samtal i Ögonhöjd – Gaia Leaderships frukostseminarium   Som nyanställd på Gaia Leadership deltog jag på mitt första frukostseminarium med temat ”Misslyckanden som värdefull resurs för lärande och innovation”. Inför seminariet slog jag upp ordet misslyckande...

Läs mer

Are you a plus- or a minusleader?

  Change is enabled with a change within oneself. It is hard to execute a true organizational change if the parameters of an equation do not hold. Good self-awareness and continuous self-reflection provide a great platform for positive change....

Läs mer