Samtal i ögonhöjd: Modet som frigör innovationskraft

Att Kenneth Ohlsson inte är vilken företagsledare som helst blir snabbt tydligt. Han inleder frukostseminariet Samtal i ögonhöjd på Gaia Leadership häromveckan, med att be alla träna på karaktäristisk halländska, i talkör.

”Gurkburk”

”Sportskjorta”

Och vi är med. Sedan fortsätter han: ”Om ni frågar mig vad ledarskap betyder så svarar jag; att skapa ledare. Alla 800 medarbetarna måste verkligen förstå helheten och alla behöver känna möjligheten att påverka!” Kenneth Ohlsson var VD på Europas största pappersbruk Stora Enso Hyltebruk när den vikande tidningspappersmarknaden drabbade med full kraft. Med hans synsätt räckte det inte att högsta ledningen förstod situationen, behoven och vägen framåt, nej alla måste förstå. Trots omfattande uppsägningar var behovet av att hitta nya produktområden akut.

”Ledningen kommer att stå för 95 procent av mål och riktning. Men de resterande 5 procenten som medarbetarna är med och bidrar till kommer att ge en helt avgörande effekt på motivationen, det motsvarar mycket mer än 5 procent.” Detta är inte minst viktigt när verksamhetens ”immunsystem” slår till. Kenneth beskriver immunsystemet som den naturliga skyddsmekanism som finns i alla mänskliga sammanhang: skepsis mot förändring. Då är det avgörande att vara helt transparent kring allas farhågor, det är en helt naturlig del av processen.

Liksom att förändring är ett konstant tillstånd. Därför var Kenneths devis att prova lite. ”Vi testar några veckor och ser hur det går! Du måste inte alltid fråga om lov men du kan informera.” Och just det förhållningssättet ser han som en av dem främsta framgångsfaktorerna i att man till slut lyckades hitta helt nya produktområden att utveckla. ”Du kommer att göra misstag, det är så du kommer fram till nya lösningar.” Kenneth menar att tillvägagångssättet skulle kunna användas även inom organisationsutveckling där han anser att man ofta väntar alldeles för länge med att prova saker eftersom det ”blir hugget i sten”.

Efter att ha lyssnat på Kenneth i en dryg timme slås man av hans ödmjukhet, mod och tro på människor. Frågan om syfte kommer upp. Syftet? ”Do good for the planet and the people” räckte gott för mig, svarar Kenneth. Och vi blir inte särskilt förvånade när han avslutningsvis ber oss att resa oss upp och ställa oss stadigt. ”Nu har ni 30 sekunder att krama så många som möjligt.” Så enkelt kan det vara att få loss energi, och så underbart frigörande.

 

Samtal i ögonhöjd är initierat av Elisabeth Ahremark och Catharina Axling på Gaia Leadership. Är du nyfiken på att veta mer? Kontakta gärna oss!

Elisabeth Ahremark, Gaia Leadership
Mobil: +46 (0)704 68 03 83
Epost: elisabeth.ahremark@gaialeadership.com

Catharina Axling, Gaia Leadership
Mobil: +46 (0)707 85 80 08
Epost: catharina.axling@gaialeadership.com

 

Are you a plus- or a minusleader?

Change is enabled with a change within oneself. It is hard to execute a true organizational change if the parameters of an equation do not hold. Good self-awareness and continuous self-reflection provide a great platform for positive change. This...

Läs mer

Vill du vara med och bidra till att vi förstår mer om det ledarskap som vi behöver redan i dag för att lösa framtidens frågor?

Vad i det vi gör, eller i de system vi sätter upp för ledarskapet, är främjande och vad är begränsande? Hur använder vi människors potential? Förra veckan var vi i Almedalen för att utforska framtidens ledarskap genom intervjuer med...

Läs mer

2017-07-10 | Ledarskap, Utveckling | 563

Om vi ska skapa tillit behöver vi var och en bidra – reflektion från Almedalen

Varför är det viktigt för mig att engagera mig i Almedalen och att arrangera möten mellan människor i just det sammanhanget? Den frågan fick jag i höstas då jag ställdes inför faktum att vara den som skulle hålla i...

Läs mer

2017-07-05 | Almedalen, Tillit förändrar | 501

Tillit förändrar – Gaia Leadership i Almedalen

– Öppna events – offentliga samtal – Gaia Leadership arrangerar inte mindre än 5 offentliga samtal med spännande gäster, under Almedalsveckan. Här kan du ta del av program och info. Du kan också ladda ner programmet som pdf. Foto: Region...

Läs mer

2017-06-30 | Almedalen, Ledarskap, Tillit förändrar | 731