184 mil av tillit

Hösten 2015 sprang jag genom Iran. Jag gjorde det för jag ville ha en värld av tillit, i motsats till den värld av rädsla som jag ser i nyheter och i många människors agerande. Min löpning genom Iran blev en kavalkad av vänlighet – jag minns Jabraeil som tillverkade ett litet kylskåp åt mig av en frigolitlåda och en PET-flaska med fruset vatten så jag fick med mig frukt utan att den blev dålig i den 45-gradiga värmen. Somayeh som skar av ett Aloe Vera blad och smörjde in mina skavsår medan hon lärde mig persiska alfabetet så jag skulle förstå gatuskyltarna. Gruppen på 50 personer som tidigare inte kände varandra men som gick samman för de ville hjälpa mig hitta ställen att sova på längs vägen.

Mer än 25 miljoner människor har sett filmen från min resa. Jag får tusentals kommentarer av typen ”Oh my God, I am bawling my eyes out at how beautiful people are”. I Iran väcktes en stolthet över det egna folkets gästfrihet och vänlighet. En familj bjöd in alla de 34 familjer jag bott hos för att fira sig själva, som det vackra folk de är. På den festen fick jag ett brev som slutade ”If you, as an outsider can trust us, then we can also trust each other and be graceful to each other. You gave us a better world and we are grateful for that.”

För mig visar den här resan att tillit till det okända ger tusenfalt tillbaka. Tillit förändrar, inte bara mig och de jag mötte, utan även tusentals människor runt om på jorden. Min resa väckte tilliten som finns i andra människors hjärtan. Varje människa är en ledare och det är när varje människa agerar som jag verkligen har åstadkommit en förändring.

I vårt seminarium i Almedalen, Kan 184 mils löpning lära oss, som individer och samhälle, något om tillit och ledarskap? reflekterar och speglar Daniel Godman från polisens Hat-och-Demokratigrupp, Amir Nazari från ÅF och Ann-Therese Enarsson, VD för TCOs och TCO-förbundens tankesmedja, tillitens betydelse i deras verksamheter utifrån min löpning genom Iran. Det blir ett seminarium om hur vi väljer att agera och skapa den omvärld vi lever i.

Kristina Paltén


 
Välkomna till vårt samtal i Almedalen den 5 juli 2017!
Kan 184 mils löpning lära oss, som individer och samhälle, något om tillit och ledarskap?

OBS! Två tillfällen samma dag.
Kl. 16.00 – 16.45 och 17.00 – 17.45
Plats: E30, Uppsala universitet, Campus Gotland, Cramérgatan 3, Visby.

Frågor?
Kontakta gärna oss!
Johanna Höglund, Partner, Gaia Leadership,
0702-838567, johanna.hoglund@gaialeadership.se

Are you a plus- or a minusleader?

Change is enabled with a change within oneself. It is hard to execute a true organizational change if the parameters of an equation do not hold. Good self-awareness and continuous self-reflection provide a great platform for positive change. This...

Läs mer

Vill du vara med och bidra till att vi förstår mer om det ledarskap som vi behöver redan i dag för att lösa framtidens frågor?

Vad i det vi gör, eller i de system vi sätter upp för ledarskapet, är främjande och vad är begränsande? Hur använder vi människors potential? Förra veckan var vi i Almedalen för att utforska framtidens ledarskap genom intervjuer med...

Läs mer

2017-07-10 | Ledarskap, Utveckling | 557

Om vi ska skapa tillit behöver vi var och en bidra – reflektion från Almedalen

Varför är det viktigt för mig att engagera mig i Almedalen och att arrangera möten mellan människor i just det sammanhanget? Den frågan fick jag i höstas då jag ställdes inför faktum att vara den som skulle hålla i...

Läs mer

2017-07-05 | Almedalen, Tillit förändrar | 492

Tillit förändrar – Gaia Leadership i Almedalen

– Öppna events – offentliga samtal – Gaia Leadership arrangerar inte mindre än 5 offentliga samtal med spännande gäster, under Almedalsveckan. Här kan du ta del av program och info. Du kan också ladda ner programmet som pdf. Foto: Region...

Läs mer

2017-06-30 | Almedalen, Ledarskap, Tillit förändrar | 720